Дора Янкова: БСП ще си партнира с прогресивните арабски политически сили

“Ние подкрепяме тяхната борба във всяка крачка към дълготрайна и истинска демокрация”, коментира Дора Янкова след проведената дискусия на тема “Арабската пролет днес – открадната революция или демокрация в развитие!”. Единната позиция на форума,  който се проведе на 7 май в столичния хотел “Шератон”,  беше партньорството на БСП с прогресивните политически сили в Арабския свят.

Форумът бе организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Съвета по външна политика на БСП, а в дискусиите се включиха президентът на ПЕС и лидер на БСП- Сергей Станишев, депутати, дипломати, експерти и политици.

Конференцията започна със споделена радост от победата на президента-социалист във Франция Фрaнсоa Оланд.

Бившият кмет на Смолян и настоящ областен и общински лидер на БСП проведе работна среща с Карима Смит – зам.-председател на Учредителното събрание на Тунис и  Тарек Даниш, който е международен секретар на Египетската социалдемократическа партия, както и активен деятел в изграждането на силна младежка организация на партията в Египет.

В дневния ред на дискусията бе новият арабски свят и актуалните политически събития.  Коментирана бе и обстановката в страни като Либия, Алжир, Тунис, Египет, Сирия и др.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини