Втора Европейска купа по ски в Пампорово догодина

Планинският курорт Пампорово за втори път ще бъде домакин на кръг от Европейската купа по ски през 2013г.,  съобщи Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“АД.

Високото доверие за провеждането на стартове от престижното състезание в Пампорово е гласувано на курорта след перфектната организация на „Пампорово”АД през февруари тази година.

 „Това е изключително признание за труда на всички, подкрепата на община Смолян и община Чепеларе, на държавата, на Българската федерация по ски, лично на Валентин Стефанов – директора на състезанието, без когото нямаше да можем да се подготвим за Европейската купа писта Стената“, каза Беляков.

Стартовете в два слалома ще бъдат на 9 и 10 февруари 2013г., а подготовката им започва още от юни тази година. Въпреки че оценката на Световната ски федерация за първото домакинство, дадена преди дни на конгрес в Цюрих, е повече от блестяща, за стартовете догодина  ще се постигне много по-високо качество, обясни Беляков. Ще се избегнат малките организационни проблеми, които възникват при подготовката за пръв път на домакинство за състезания от такъв ранг.

Така следващата зима Пампорово ще е единственият български курорт със състезания от такъв висок ранг, наред с престижни курорти като Леви, Венген, Валдизер, Сочи и др.

За провеждането следващата зима на Европейската купа се предвиждат много по големи трибуни, тъй като ще е в събота и неделя и се очакват много зрители. „Очакваме покрай това елитно състезание да се наблегне на ремонта на пътя Асеновград – Пампорово“, каза Беляков.

Съвместно със сдружение "Българско ски училище" и общините Смолян и Чепеларе, Курортът ще внесе кандидатурата си и за световното първенство на международната асоциация на ски учителите през 2013 година.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини