Ликвидираха мини сметище над краен квартал в Смолян

По нареждане на община Смолян багер и служители на фирмата по чистота “Титан Клинър” почистиха и засипаха с пръст незаконно сметище в гориста местност по пътя за село Турян. То е било на около 500м. от последните къщи над смолянския квартал “Станевска махала”.

При проверка от еколозите на общината е установено, че в началото на горски път неизвестни лица са изсипали голямо количество битови и строителни отпадъци.

Сред отпадъците е имало дори купища стари дрехи и множество непотребни вещи. Според местните жители нощем в местността се събират младежи, които също изхвърлят отпадъци.

Участъкът е почистен, а строителните отпадъци са запръстени по указания на еколозите. За да се избегне в бъдеще местността да се използва за сметище, подстъпът е засипан със земна маса,

която ще възпрепятства влизането на автомобили, които да изсипват отпадъци. Санкцията за нерегламентирано изхвърляне на боклуци на непозволени места е 500лв., а при повторно нарушение глобата  е по-висока- според вида на отпадъка.

Проверки за нерегламентирани сметища се извършват постоянно, както от общината, така и от еколозите на “Титан”. От местната администрация призовават гражданите да подават своевременно сигнали и да запишат номера на колите, ако станат свидетели на изхвърляне на боклуци или земни маси сред природата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини