Рокаждията Джон Лоутън с концерт за празника на Чепеларе

Снимка: BNews.bg

Легендарният солист на „Юрая Хийп”  Джон Лоутън ще пее на 23 май в Чепеларе. Концертът на бившия фронтмен на култовата през 20 век рок групата, ще започне в 21 часа на площад „Олимпийски в центъра на Чепеларе.

Преди това с традиционно факелно шествие учениците от СОУ „Васил Дечев” ще дефилират в чест на Деня на славянската писменост и култура.

На 24 май, който е и празник на града, в 11 часа ще започне тържествена манифестация на ученици, учители и випускници, предвождана от мажоретен състав „Усмивка” при ОДК- Чепеларе.

В 12.00 часа на сцена на площад „Олимпийски” ще бъде тържественият концерт- спектакъл на фолклорен ансамбъл „Родопи”- Смолян.

Културният афиш на майските празници в града тази година е богат и изпълнен с редица прояви, съобщиха от община Чепеларе.

На 10 май ще бъде открита изложба на художника Константин Златев.

На 11 май ще бъде представена стихосбирката „Азбука от чувства” на младата поетеса Анастасия Мавродиева, както и празнични концерти на децата от СОУ „Васил Дечев” и ОДК- Чепеларе.

На 14 май в заседателната зала на общината в родопския град с изложба на учениците от Професионална гимназия „Н.Й.Вапцаров” „Историята на моя роден край”,

 ще се отбележи 80 годишен юбилей от рождението на Никола Михайлов, представяща живота и делото на общественика, краеведа и писателя.

На 15 и 16 май площад „Олимпийски” в центъра на града ще се превърне в „Сцена на самодееца”, на която ще се изявят творческите съставите на читалищата от цялата община.

На 19 май в Музея на родопския карст в Чепеларе ще честват 90 години от рождението на доайена в пещерното дело Димитър Райчев.

 На 21 май ще гостува постановката „Детектор на лъжата” на ДТ- Пловдив.

Майските спортни прояви стартират на 5 май със състезание по Стрийт фитнес. Спортния афиш включва масови щафетни игри, турнир по волейбол за купа «Иван Попов», футбол на малки врати, състезания по тенис на маса, байк биатлон, турнир по шах, І- ви турнир по снукър, майсторско упрамление на МПС и демонстративно карате.

С масови спортни игри ще бъде отбелядан 17 май- Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини