Улични дупки и бездомни песове морят смолянчани

Лошото състояние на улиците и огромната популация на бездомните кучета са основните проблеми, поставени от хората живеещи в кв. Райково по време на организираните от общинските съветници на БСП-Смолян приемни за граждани в квартала.

Над 20 души се срещнаха със съветниците от левицата в местния парламент Радой Краев, Стефан Сабрутев, Рабие Кьосева и д-р Мариана Методиева.

Хората от кв. Долно Райково сезираха съветниците, че има много бездомни кучета, които са агресивни и плашат възрастните хора и децата.

Местните поставиха въпроса и за лошото състояние на улиците “Коста Аврамиков” и “Родопи”, които все още не са ремонтирани и изобилстват с дупки и неравности, повреждат автомобилите и са предпоставка за произшествия. Хората поискаха и допълнителни съдове за смет по част от улиците в квартала.

Жителите на Горно Райково настояха съветниците от БСП да поставят по-настоятелно въпроса за бъдещето на “Пангаловата къща”, която е шедьовър на родопската възрожденска архитектура. Те настояха за спешни мерки за укрепване и обезопасяване на сградата, тъй като в нея се събират деца. Райковци поискаха къщата да се превърне в музей и заедно с Алибеевият конак да станат обекти за туристическо посещение.

Стефан Сабрутев информира, че се работи активно по проекта за реставрация на конака, но “Пангаловата къща” е реституирана и като частна собственост е трудно да се предприемат каквито и да е мерки.

Елена Казалиева напомни на съветниците от БСП предложението си от преди година избитите райковски първенци в "Кайковско дере" да бъдат канонизирани за светци, да се направи алея  на райковските възрожденци, както и “Кетевска махала” да се преименува на “Болярска”.

Хора от квартала поставиха и въпроса за разбитата асфалтова настилка по улица “Родопи” и настояха да се направи нова организация на движение, която да разтовари Райково от автомобили. Други се интересуваха за бъдещето на курортно ядро “Райковски ливади”.

Жители на “Борова гора” помолиха съветниците за съдействие относно незаконно строителство на гаражи, липсата на парапет на опасен участък, допълнителна лампа за уличнo осветление и още съдове за смет.

Съветниците на БСП записаха всички въпроси, които ще отнесат към общинската управа, след което писмено ще уведомят гражданите за развитие по различните казуси.

Приемните на съветниците от Левицата ще са ежемесечни и ще се провеждат във всички населени места на общината.

Гражданите ще могат да подават сигнали до тях И чрез сайта на БСП – Смолян – www.bsp-smolian.com, както и място в централата на партията, където е разкрита постоянна приемна. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини