Зам.-кметът на Смолян изненадващо инспектира почистенето на улиците

Зам.-кметът арх. Даскалов изненадващо инспектира двете улици “Боровец” и “Станковица” в квартал „Райково” в Смолян след сигнали от недоволни граждани. Хората алармирали, че двете шосета са затънали в пясък и боклуци и „плачат” за почистване.

арх. Даскалов се разпореди спешно да започне почистването на трасетата от служители на фирмата по чистота “Титан Клинър”.

10 служители от звеното по чистотата са изпратени веднага да метат двете улици и да разчистят канавките, както и да отпушат от пясъка дъждопреливните шахти от пясък, камъни и пръст. След събирането на инертните материали, двете пътни отсечки ще се измият.

Зам.-кметът провери и работата по една от основните пътни връзки в града- улица “Тракия”.

Очаква се тази вечер събирането на пясъка и отпадъците след пролетното почистване на най-дългата отсека между кварталите „Райково” и „Устово” да приключи.

В момента по улицата работят шест трактора и самосвала, както и 40 работника на фирмата. От утре започва извозването на пясъка от околовръстното шосе на Смолян.

Арх. Даскалов инспектира и свлачищата, които през уикенда затвориха единствения път от Смолян за село Мугла. Земните маси се свлякоха след обилните дъждове в района, като около 100 кубика, камъни, пръст и дървета блокираха шосето за 15 часа. Веднага след сигнала в община Смолян, арх. Даскалов разпореди екипи на “Титан” да започнат аварийно разчистване. Зам.-кмета се увери, че пътното платно е проходимо за автомобили. На по-късен етап ще се предприемат мерки за укрепване, тъй като все още има сняг.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини