Родолюбци се събраха и почистиха паметника на връх "Средногорец"

По инициатива на кметския наместник на село Полковник Серафимово Михаил Василев, Сдружение "Родопски хайдути" организира екологична акция

чрез социалната мрежа „Фейсбук”.

Пейките край паметника вече са прясно боядисани, почистени са тревните площи и шосето пред монумента на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка.

Превозът е бил осигурен от кметския наместник Михаил Василев и ръководителя на „Родопски хайдути” Манол Ружинов.

 „Свършихме страхотна работа, искам да благодаря на сдружение "Родопски хайдути", на Веска Бузалова, семейството на Бисер Каменов, неговите близки и роднини, на работливите младежи Иван и Петьо, и не на последно място на гайдарите Мишо Димитров, Росен и Марин, каза Василев.

По негова инициатива се проведе и работна среща на тема: „Националните чествания по случай 100-годишнината от Балканската война“.

Да се  създаде и популяризиране Национален туристически поход до връх Средногорец, както и да се  възстанови Националното състезание по ориентиране около върха, бяха сред най-важните теми на дискусията, на която присъстваха и чужденци- жители на родопското село и стопани на къщи и имоти.

Местните обсъдиха и как да се финансира издаването на книга за селото и предстоящият събор на селото, както и необходимостта от реклама за Полковник Серафимово и  екотуризма в района.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини