Жители на община Доспат пътуват до Гоце Делчев за лекарска помощ

Множество проблеми за жителите на община Доспат, поставиха местните социалисти на отчетно изборна конференция на общинската организация.

Най-болезнени за хората от региона са жестоката безработица и липсата на болница, след затварянето на многопрофилната лечебница в Девин през юни миналата година.

Хората вкупом недоволстват от ситуацията в здравния сектор и заявиха, че едва стигат до Смолян заради високите цени на горивата. Липсата на пари за медикаменти пък ги кара да се лекуват сами с билки и мехлеми.

Населението от най-голямото доспатско село от Барутин пък предпочита да пътува за лекарска помощ до Гоце Делчев, тъй като пътят е по-добър.

Пред членовете на партията в Доспат депутатът Михалевски, който заедно с областния лидер на БСП Дора Янкова беше гост на събранието, коментира, че ГЕРБ трябва да поеме цялата отговорност за затворената болница в града и обясни, че ако политиката спрямо общинските болници се запази, скоро врати може да затворят и болниците в Мадан и Златоград.

Депутатът каза още, че за 50-те общински болници в страна са нужни около 60млн.лв., което е 2% от бюджета за здравеопазване, но политиката на ГЕРБ е да поддържа само големите лечебни заведения, независимо, че в общинските болници се лекува около 20% от населението на страната.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини