Концерт пред храма и изложба- базар на Светли четвъртък в Смолян

Празничен концерт ще изнесат децата на Смолян на 19 април от 17 часа пред катедралния храм „Свети Висарион Смоленски”.

В програмата ще участват деца от младежкия православен център „Чисти сърца” и творчески групи от І СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, VІІ СОУ „Отец Паисий” и ІV ОУ „Стою Шишков”.

След тържествената част на празника, ще се открие Великденска изложба-базар на децата и студентите от Школата за приложно и изобразително изкуство към центъра „Чисти сърца”, с ръководител  художничката Катя Савова.

Ще бъдат разположени 4 творчески ателиета на открито за оцветяване на малки икони и рисунки, за изработване на кукли от издухани яйца, оригами и изобретения от „Нищо нещо”. Ще има и рисунка на асфалт.

Подготвен е  специален кът с изложба на цветя, а децата ще раздават листовки с покана към всички смолянчани отново да се включат в благотворителната акция „Цветните балкони на Смолян”, която „Чисти сърца” ще продължат и тази година.

Ще стартира отбелязването на Световния  ден на Земята, обявен за защита на околната среда и живота на планетата, с инициативата под надслов „Дари 1 лев – дай живот на цвете” на РЗИ и подкрепена от РИОСВ и Младежки православен център  „Чисти сърца”.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини