Пампорово удължава сезона до края на април

Топ оферти за почивка през лятото „Две в едно” предлага за пръв път тази година „Пампорово”АД, съобщи изпълнителният директор на дружеството Мариан Беляков.

Новите оферти са комбинация за летуване на планина и море с поне 15% отстъпка.

На ниво курорти вече има договорка между Пампорово и Албена да се предлага съвместен продукт за туристите, които искат да съчетаят планинската прохлада в Родопите с морския бриз и плаж в Албена. До седмица продуктът ще бъде готов и ще се предложи на пазара, обясни Беляков.

Другата новост в планинския курорт за новия летен сезон е предстоящото откриване на велопарк в курорта. Спортното съоръжение ще съчетава както трасета за професионални велосипедисти, така и алеи за начинаещи в колоезденето.

Новата придобивка на планинския комплекс е на финала на реализацията, обясни шефът на дружеството и прогнозира , че в края на юни ще бъде официално открита за гостите на Пампорово. Цените за ползването на модерното и мултифункционално спортно съоръжение ще бъдат атрактивни, обещават от дружеството и се надяват, то да се превърне в атракцията на летния сезон в Пампорово.

Преди това обаче явно курортът ще продължи да посреща любителите на зимните спортове, тъй като снежната покривка все още е много добра за сърфиране по пистите.

„Планираме да увеличим използването на ски зоната до края на април”, обясни Беляков, и допълни, че лифтовете ще  работят до края на месец април на цена от 22лв. на ден за лифт-кртите.

Все още пистите са много добри за ски и сноуборд и въпреки пролетните температури, няма оголени участъци по ски трасетата. През май лифтовете ще работят частично и заради предстоящите абитуриентски балове, което ще привлече и много туристи в планината. През юни съоръженията ще бъдат пуснати отново за почитателите на разходка с „въжените влакчета” и панорамните гледки от високо. На този етап не се планира увеличение на билетите за лифта през летния сезон и те ще останат непроменени спрямо миналата година.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини