Дора Янкова: Общината е мудна и не работи по вече спечелени проекти

Ръководството на община Смолян да активизира работата по европейските проекти, тъй като мудната работа по тях може да доведе до санкции за града. Това обяви областният председател на БСП Смолян Дора Янкова,

която управлява община Смолян в периода от 2003г. до 2011г.

Янкова припомни, че са оставени написани и спечелени проекти за над 70 млн.лв., които трябва да бъдат усвоени с качествена работа в определените срокове. Екскметът изрази притеснение по проекта за Градска среда, който е разделен на три модула, от които са изпълнени улиците „Боровец” и „Станковица”. По останалите модули се работи в момента, но по проекта за парк в квартал Устово все още няма избран изпълнител.

Ако строителните дейности не приключат до 16 юли т.г., общината я заплашват финансови санкции в размер на 100% от гранда, което означава, че остават 97 дни за да завърши проекта. Янкова изрази притеснение и по проекта за електрона община- заради некомпетентност са отпаднали модули от електронните услуги. В същото време проектът се проверява в период от 5 години и ако се установи нарушение ще има санкция.

Янкова риторично попита местната управа и защо не се работи по асфалтирането на пътищата до селата Тикале и Катраница, при условие, че е осигурено финансиране по спечелен проект. Според нея ГЕРБ не спазва предизборното си обещание и вместо местни фирми, булевард „България” в  момента се асфалтира от ямболската фирма „Мостстрой”.

„Явно вече ГЕРБ проумя, че обществените поръчки се играят на свободен пазар и когато вече управляваш не можеш да сипеш демагогия и лъжи”, подчерта областният лидер на БСП.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини