С над 4 млн.лв. по европроект подобряват жизнената среда в Девин и околни села

Заради изтичане на сроковете Общинският съвет в Девин предоговори условията по инфраструктурните проекти

Общинският съвет в Девин взе решение за сключване на анекс към договор за отпускане на финансова безвъзмездна помощ от ДФ "Земеделие" по програма за Развитие на селските райони. Предоговарянето е заради изтичане на договора, който е бил с краен срок на изпълнение 23 април 2012г., и е бил подписан на 23.10.2009 г. Срокът на изпълнение 30 месеца от получаване на 50% авансово обезпечение.

Проектът е за „Рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа с пречиствателно съоръжение за отпадъчни води и подобряване на уличната настилка в девинските села  Грохотно, Осиково и Стоманово.

Общата стойност на проекта е 4 011 462 лв. , а основната му цел  е подобряване качеството на живот в селските райони в трите села.

Проектът включва още  и устройствен проект за парк в кв. „Въртолек” в Девин, с крайречна пешеходна алея, която ще се изгради на два етапа. Предвижда се и благоустрояване на  централната градска част- площад „Възраждане” и подхода към кв. „Въртлек” с крайречната пешеходна алея и гробищен парк на източния подход на Девин.

 Ще се изгради и автоматизирана подземна поливна система с помпено –хидрофорна система и реконструкция на улична мрежа. Общата стойност на проекта е 1 740 184 лв.
Ще се направи и реконструкция на уличната мрежа в девинския квартал  „Настан”, както и в селата Триград и Селча.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини