Кучета и клошари разсипват боклуците от съдовете за смет в Смолян

Недобросъвестни граждани, клошари и бездомни кучета замърсяват с битови отпадъци районите около съдовете за смет в Смолян.

След множество получени сигнали в „Титан Клинър”  в града, в проблемните зони се извърши проверка след 22 часа в четвъртък.

Оказало се, че около празните и добре почистени съдове за смет през деня, с падането на нощта вече има изкаран и нарочно разпилени  битови отпадъци.

В района пред сградата на бившия МИП, при наличие на 6 контейнера, боклуците са изхвърлени и разпилени по улицата и тротоара.

Разпаленият отпадък около кошовете създава допълнителна работа на фирмата, тъй като се налага сутрин да се насочват служители, които отново да го метат и събират.  Неразборията пък дразни жителите на Смолян, които подават сигнали на телефона на „Титан” и общината и се налагат нови проверки от служителите.

Съгласно действащите наредби, спрямо лицата, които замърсяват обществени територии се налагат глоби.

Да се затварят добре тежките капаци на контейнерите, предупреждават от фирмата, за да не могат бездомните животни да ровят в „Бобри”-те.

Друг проблем в Смолян е продължаващата  порочната практика отпадъците от хартия, кашони, както и стари дрехи, и обувки да се поставят до кошовете за смет.

Заради ниските изкупни цени на хартиените отпадъци, към тях няма интерес и те се натрупват на огромни камари около съдовете.

В същото време контейнерите за разделно събиране на отпадъците стоят празни, коментират от фирмата по чистотата в града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини