Деца със специални потребности караха безплатно ски в Пампорово

В седмицата от 28 март до 4 април деца със специални образователни потребности  се учиха да карат ски в Пампорово. В инициативата под надслов „Бяла приказка” се включиха и техни приятели от класовете, в които децата учат.

Спортната седмица, организирана в Основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян, е по проект за подпомагане на обучението на деца и ученици със специални потребности.

Реализиран е с безвъзмездна финансова помощ  по приоритетна ос 4 от  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в

 Партньорство с Община Смолян и Ресурсния център в града.

 Дейността по проекта под надслов “Бяла приказка” е начин за целенасочена работа, за да се включат децата със СОП в модела на общообразователното училище.

Допълнителен ефект се постига и с адаптация на училищната среда към изискванията за работа с децата, които получават подкрепа и социализация.

Формира се толерантно отношение и уважение към уникалността на всеки човек без оглед на физически и умствени особености, обясниха от екипа на ОУ „ Проф. Асен Златаров” в града, работил по проекта.

 В обучението бяха привлечени и родители, които с удовлетворение следяха напредъка на децата си в овладяването на умението за каране на ски.

   Партньорите по проекта изразиха благодарност към „Пампорово“ АД, фирма „СТЕСАР“ ЕООД и сем. Папучрови, които безвъзмездно са подкрепили реализираните дейности.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини