Старата управа на Смолян не чувала молбите на хората,жалват се в приемна на ГЕРБ

Повечето от гражданите на община Смолян,  посетили приемната с петима от съветници на ГЕРБ в общинския съвет, се жалвали срещу липса на каквато и да е реакция от бившата общинска управа и са поискали помощ за решение на имотни проблеми.

 Жител на Могилица поставил проблема с молитвения дом в селото, който бил отлаган от бившата управа почти 5 години.

Човекът се жалва, че изобщо нямало отговор на подадени през 2007 г. две молби  от мюсюлманското настоятелство в селото.

В едната местните мюсюлмани поискали отделяне на молитвения дом от кметството и пощата в Могилица, които попадали в един парцел.

След дълго и безответно чакане хората отново потърсили информация от местната администрация, но им отговорили, че това бил „мълчалив отказ” да се изпълни молбата им.

Те обаче били пропуснали и срока за обжалване на въпросния отказ.

"За мен такъв отговор от служител се появи за първи път и затова питам:

"По кой закон гражданите като подадат молба, могат да получат „мълчалив отказ” и какви са сроковете, в които могат да ги обжалват, за да не изпаднат и други хора в нашата ситуация", питат хората от Могилица.

За бездействие от предишната управа се жалва и гражданин от смолянския квартал Райково.

Още преди 2 години той сигнализирал, че от северната страна на имота му има изградена каменна подпорна стена, която се руши от валежите, а земните маси се свличат в имота му.

През 2010 г. той уведомил общината, че има непосредствена заплаха целият скат да се свлече и да доведе до непредвидими последици и поискал да се назначи комисия по проблема, но не е било предприето нищо.

Наблюдателни камери, плувен басейн и спортен парк поискаха още граждани от Смолян.

Да се поставят наблюдателни камери, с цел опазване на общинското имущество, също бяха сред исканията на гражданите, дошли на среща с герберите.

Много от смолянчани са поискали редица спортни и развлекателни съоръжения в областния град, като велоалеи и скейт парк. Най-голям обаче е било желанието в за работещ плувен басейн.

След края на приемния ден общинските съветници си разпределиха поставените въпроси, за да съдействат за решение на проблемите на хората. Местните депутати ще продължат с приемните дни и приеха идеята, срещите с хората да се изнесат и по съответните квартали на града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини