Общините Смолян и Чепеларе се присъединяват към инициативата „Часът на Земята”

На 31 март да изключим за един част осветлението в домовете си, за да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем, призова кметът на Смолян Николай Мелемов и призовава смолянчани,  в знак на съпричастност към климатичните промени на планетата,  да изключат осветлението в домовете си.

За един час - от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъде угасено и  фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради и паметници в Смолян. Уличното осветление ще продължи да свети от съображения за сигурност.

Чепеларе ще спре уличното осветление и това на публичните сгради.

Инициативата „Часът на Земята” на WWF е създадена, за да се противопостави на най-голямата заплаха, пред която се е изправяла някога нашата планета - промените в климата. Акцията се основава на едно съвсем просто действие – всички светлини се изключват за един час, като послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

 Тази простичка идея завладя сърцата и умовете на хората по целия свят. Затова в 20.30 ч. местно време в последната събота на месец март милиони хора в някои от най-големите градове на света, включително Лондон, Париж, Ню Йорк, Сидни, Пекин и дори София, се обединяват и изключват осветлението за „Часът на Земята”. 

Да се включим в "Часът на Земята", защото това е най-лесният начин да помогнем за ограничаване на глобалното затопляне.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини