Шефът на димитровградската болница запазва поста си, приеха и съкращенията в Общината

Д-Р Здравко Наков /вдясно/ запазва поста си на шеф на МБАЛ "Св.Екатирана"

Повече от 5 часа продължи днешното заседание на Общинският съвет в Димитровград. То премина в характерния за последните месеци тон на оспорване и дебати между сесийните групи на ГЕРБ от една страна и от друга на групата на "Да за Димитровград" и БСП.

Общо 47 точки имаха в проекта за дневен ред общинарите. Сред тях се открояваше докладната за подновяване договора на управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Здравко Наков.

На предишната сесия общинарите възложиха на управителят на МБАЛ да подготви отчет за състоянието на болницата и план за нейното развитие. Това бе сторено и съветниците гласуваха с 29 гласа "за" договорът на д-р Наков да бъде продължен с още 3 години.

В подкрепа на изготвената от болничния шеф стратегия се изказа Катя Панева от "Да за Димитровград", според която МБАЛ трябва да си върне вида, който е имала преди години.

Резерви изрази шефът на Здравната комисия към ОбС д-р Вълчо Митрушев, според когото положението на болницата е тревожно и това трябва да се има предвид. Митрушев напомни, че седем специалисти са напуснали нашата болница в периода 2008-2012 година.

В края на дебатите по тази точка Панева призова колегите си да подпомогнат обзавеждането на Детско отделение към МБАЛ където са предвидени ремонти дейности. Съветничката увери, че фирми са решили да дарят възглавници и легла, но е нужна още помощ.

Гласувани бяха и промените в структурата на Общинска администрация, предложени от кмета Димов. Числеността й се намаля с 8 души, като дирекция "Хуманитарни и социални дейности" става отдел и се влива в друга дирекция. Приета бе промяната, предложена от Данчо Данев в пет населени места - Странско, Каснаково, Злато поле, Крум и Сталево, от половин щат, този на наместниците да стане цял.

Катя Панева призова колегите си да дарят средства за обзавеждането на Детско отделение

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини