Славейковци се състезаваха по английски, готвят се за областен кръг

Училищният кръг от Второто Национално Състезание по правопис на английски език- Spelling Bee 2012 се проведе в ОУ "П.Славейков". Дванадесет участници от клуб „Spelling Bee”с ръководител Дейвид Маккалън, спелуваха или казано иначе произнасяха буква по буква па английски език.

Водещият на състезанието г-жа Милена Димова,преподавател по английски език,представи кратка презентация за възникването , разпространението и значенито на това традиционно американско състезание.Запозна участниците с правилата на провеждане. Гост и диктор на състезанието беше Бренда Ръш, който е доброволец от Корпуса на мира.

Всеки участник разполагаше с 2,5 минути ,за да спелува произнесената от диктора английска дума.При всеки следващ кръг на състезанието трудността на думите нарастваше. При допусната грешка при произнасяне на думата участникът се отстраняваше от състезанието.

Учениците показаха отлични познания по правопис на английски език и след дълга борба на финала останаха двама участници – Станислав Диянов Апостолов от 7в клас и Жулиен Димчев Колев от 6а клас.

Победител в състезанието „Spelling Bee-2012” при ОУ „ Пенчо Славейков” е Жулиен Димчев Колев от 6а клас, който ще представи училището на регионалния кръг в град Хасково на 28 април.

Директорът на училището връчи на всички участници сертификати , тетрадки , баджове и отличие за победителя. Наградите са осигурени от спонсорите на състезанието-Корпус на мира, Фондация Америка за България, Център за приобщаващо развитие и образователното министерство.

 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини