Пълнят уличните дупки в Смолян от понеделник

През февруари кърпежите по централния булевард бяха повече от козметични, Сега се очаква да бъдат запълнени всички участъци с разбит асфалт по основните улици на града.

От 2 април /понеделник/ в Смолян започва частично асфалтиране и пълнене на дупките, обяви кметът Николай Мелемов.

След тежката зима с обилни снеговалежи и ниски температури, в града зейнаха стотици дупки, някои от които като кратери.

 За да се осигури безпрепятствено преминаване на автомобилите  в града,

Общо 7 000 кв. м. улична градска мрежа ще бъде реконструирана, а освен частичното асфалтиране, ще се направи и ремонт на шахтите, допълни зам.-кметът Георги Даскалов.

За целта ще се използват 700 тона асфалт, а предвидените средства по бюджета са 188 хиляди лв.

На първия етап са включени най-засегнатите участъци по централната част на бул.”България”, кръстовището на РИОСВ, началото на ул. „Елица”, около Професионалната гимназия по икономика, кръговото движение в района на Гранична полиция и ж.к. Невястата.

В момента се инспектират участъците, които са изпълнени по проекта за пълен воден цикъл на Смолян, като ще се търсят изпълнителите за усвояване на гаранциите.  

Най-дълбоките и опасни дупки община Смолян позакърпи през февруари.

Тогава бяха закупени  десет тона студена асфалтова смес на стойност 4 320 лв., която обаче стигна за запълването само на 104 кв. м.

Зам.-кметът арх.Даскалов лично ще следи и контролира работата по започващото пролетно възстановяване на уличната мрежа в града, уточниха от общинската администрация.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини