Чистят възловата в Смолян улица „Първи май”

Продължава активната работа по пролетно почистване след тежките зимни месеци в Смолян, където фирмата по чистотата подхвана една от най-натоварените улици в града „Първи май”.

Трасето е главен вход към града по посока от Пловдив и вътрешността на страната, което обуславя огромното количество пясък, хвърлен през зимата.

Втори екип чисти околовръстното шосе, в участъка  след Спортната зала. Паралелно се премахват наносите от дъждопреливните шахти по централния булевард “България” и “Хан Персиян”, които поемат основния трафик в града.

Освен хигиенна, мярката е и превантивна, за да функционират нормално в сезона на обилните дъждове.

В квартал Устово се мие улица “Стоио Шишков”.

Движението в участъците, които се почистват е затруднено, затова водачите трябва да са внимателни.

 Събирането на пясъка и отпадъците ще продължи още най-малко две седмици. Приоритетно се извозва пясъка, сгурията и битовите отпадъци, а клоните ще се превозят на по-късен етап.

Над 60 служители по чистотата на “Титан Клинър” са ангажирани в метенето и изминаването на улиците в Смолян, Чепеларе и Мадан. В Чепеларе се работи основно по улица “Беломорска”, която се мете и мие основно. В акцията участват 15 души от звеното по чистота, самосвал и багер. 25-кубикова цистерна пък мие улиците в града.

В Мадан в метенето на улиците и оборката на отпадъците участват 10 души, две водоноски, два самосвала и багер.

По график се извършва и сметосъбирането в трите общини.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини