Питбул напада в двор на детска градина

Децата показват раните си от питбула.Снимка 24 часа

Питбул нахлу в детска градина в Смолян и нападна малките.

Кучето, чийто стопанин се издирва, влязло в понеделник в двора на ОДЗ "Родопчанче", когато всички деца очаквали родителите им да ги приберат.

Детската градина е опасана с високи огради с мрежа, кучето влетяло през горния портал, обясни директорката Калинка Берова.

Едрото куче обиколило с бяг сградата на градината и се шмугнало в пълния с деца преден двор. Първо се нахвърлило на най-мъничкото от момченцата в едната от групите, 5-годишния Станимир. Питбулът първо го е бутнал, а след това захапал детето за якето.

Главният учител Цонка Дурева, която също е захапана, успяла да издърпа детето от лапите му и да срита кучето.

След Станимир кучето подгонило друго 5-годишно момченце от групата, но не е успяло да го захапе. Детето няма наранявания, съблякохме го, имаше само леко зачервено от натиска, навреме го е освободила учителката, каза Берова.

Баба на едно от хлапетата успяла да изгони кучето от двора с пръчка. Децата веднага били прибрани в сградата, а директорката подала сигнал за опасния пес на тел. 112.

След това в продължение на 2 часа учителите успокоявали децата и родителите.

"Страшно куче, всички сме изподрани", обясняваха хлапетата. Те го описват като едро и с каишка на врата. В квартала твърдят, че питбулът се появил отскоро, вероятно изоставен от стопаните си.

Директорката е написала докладна до общината и полицията да се издири стопанинът му.

ВАЛЕНТИН ХАДЖИЕВ

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини