Строят модерна столова в златоградско училище по проект "Красива България"

Изграждат ученическа столова в златоградско училище по проекта „Красива България”.

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев подписа Споразумение с Министерство на труда и социалната политика (МТСП), за финансиране на обект „Ученическа столова – преустройство и промяна на предназначение на част от партерен етаж на ОУ „Васил Левски” в града.

В ОУ „Васил Левски” в Златоград се обучават общо 392 ученика от 1 до 8 клас.

То е средищно училище, като за пътуващите ученици и за желаещите да се хранят в учебното заведение, е необходимо да се осигури съвременно място за хранене.

Действащата столова, с капацитет около 60 места, се намира в приземния етаж на Старото училище с камбанарията, което е архитектурна и културна ценност и не отговаря на съвременните изискванията за функциониране на столова, каквато е нужна на учебното заведение за целодневно обучение.
Сградата на училището, част от която ще се реконструира и преустрои в ученическа столова е четириетажна, масивна, със стоманобетонна носеща конструкция.

 Има отделен плувен басейн и дворно място, предвижда се и основен ремонт на санитарните помещения.
Финансовият принос на общината за довършването на този обект е 50 % и е в размер на 49 742 лв.

Разходите, свързани с изготвяне на инвестиционен проект, провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка, строителен надзор и технически контрол са за сметка на община Златоград.
Изпълнението на дейностите по сключеното споразумение следва да приключат най-късно до 23.11.2012 г.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини