Кметът на Смолян хвана метлата-започна пролетната чистка

Преди да посрещне премиера Борисов и новия министър на икономиката Деян Добрев в Мадан, днес кметът Николай Мелемов хвана метлата и показа на съгражданите си пример.

Така градоначалникът даде  старт на  доброволната кампания за пролетно почистване в Смолян и общината, която тази пролет стартира под мотото:

„В чистия град-чувствам се млад.”

Мелемов накуп със заместниците си и   шефа на местния парламент Филип Топов, хванаха метлите и лопатките и показаха как боравят с тях. В почистването на района около сградата на общинската администрация  се включиха и чиновниците от общината.

Всички запретнаха ръкави оборудвани с метли, лопати,  гребла, показаха пролетно настроение и почти бригадирски устрем, за да покажат как да действат всички до края на кампанията 29 март.      Мелемов и заместникът му Георги Даскалов, заедно с                                                                Филип Топов правят уборка на градинката зад община Смолян.

„Идеята ни е тази кампания да не е само един път в годината, а да я правим по-често. Смолян е известен със своята красива природа и трябва да я съхраним и пазим”, коментира Мелемов.  Целта е да посрещнем Великденските празници  в чиста, зелена и красива община Смолян,  за което всички заедно да положим  усилия.  

В неделя вместо да отдъхват след трудовата седмица, той и заместниците му ще чистят около домовете си.

Кметът отново призовава смолянчани да се включат в пролетното почистване  на обществените пространства, както и прилежащите терени, тротоари и тревни площи  към домовете им.

За най-активните ще има приятна изненада, обещаха от общината.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини