Връщат за ново разглеждане решението за финансовия стимул за димитровградски спортисти

Областният управител е върнал решението на Общински съвет -Димитровград, което касае получаването на парична помощ в размер на 1 000 лв. на изявени местни спортисти

Областният управител Добри Беливанов е върнал за ново разглеждане решението на Общински съвет -Димитровград, което касае получаването на парична помощ в размер на 1 000 лв. на изявени местни спортисти по борба и карате.

То бе прието на последната сесия на местния парламент в края на месец април. Информацията сподели с журналисти днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

По предложение на комисията по образование паричната помощ бе в размер на една минимална работна заплата - 360 лв. На сесията Димитров предложи сумите да нараснат до 1 000 лв., което бе одобрено с гласовете на 15 общинари.

В мотивите си Областният управител пише, че не е спазено законовото изискване. За да бъде прието въпросното решение са били нужни гласовете на 17 съветници, а не 15. Приетият нормативен акт не може да врезне в сила и трябва да се разгледа от ОбС в 14-дневен срок от получаването му.

Писмото, в което Областният управител описва защо връща решението на ОбС -Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фе
    фен
    7 0
    17:07, 15 май 2015
    Този тъпанар защо се бърка навсякъде?
Последни новини