Димитровград иска паметника на Съветската армия, ако бъде демонтиран

Димитровград да придобие паметника на Съветската армия в случай, че той бъде демонтиран, решиха днес тукашните общинари

Димитровград да придобие паметника на Съветската армия в случай, че той бъде демонтиран, решиха днес тукашните общинари. Те приеха докладната на председателя Стефан Димитров, с която той настоява произведението да бъде поставено евентуално в Алея на монументалното изкуство в Димитровград.

Темата за паметника очаквано отприщи пак политически страсти в местния парламент. Първи думата взеха от групата на БСП. Зам.председателят на ОбС и лидер на червената партия тук Димитър Петров, заяви, че въпроса е болезнен за димитровградчани, тъй като тук бе демонтиран паметника на Георги Димитров в зората на демокрацията. Припомни, че има решение на Общинския съвет за възстановяването на въпросния палетник, което и до момента не е изпълнено.

 От БСП заявиха, че подкрепят докладната, макар, че са против това той да бъде демонтиран от мястото си в столицата.

В дебатите се намесиха Тодор Ташев (Да за Димитровград), Сашо Спасов (БСП) и Данчо Данев (независим). Бурно обсъждаха политическата ситуация в залата и коя съветническа група как гласува. Заваляха реплики и дуплики в политическа посока.

на финала възникна проблем с електронна система в зала, която отчита вота на съветниците. Наложи да се гласува 3 пъти, като като част от общинарите потвърдиха вота си ръчно. В крайна сметка от 29 съветници, 21-н бяха за придобиване на паметникат на Съветската армия, а 8 гласуваха "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Паметникът на Съветската армия да дойде в Димитровград, ако бъде демонтиран реши ОбС
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини