Змия стресира майки на детска площадка в "Марийно"

Детската площадка в кв."Марийно", където била забелязана змията

Змия стресира майки на детска площадка в кв."Марийно". Случката се разиграла в началото на тази седмица, разказаха три от жителките на квартала - Йоана Делчева, Калинка Георгиева и Наталия Бакърджиева, които ни потърсиха. Въпреки паниката, една от жените успяла да снима влечугото, което преминало покрай нейната детска количка.

Според Йоана, една от причините да се появия змия е обраслият в трева детски кът. Той се намира на централния бул."Съединение". Ден след като едната от майките разказала във Фейсбук за случката, тревата била окосена от работници на "Нео Титан".

"Повечето родители сега се притесняват да водят децата си тук. То и иначе не е много безопасно", допълва Калинка. На площадката, изградена преди повече от 10 години има стълчащи железа от счупени вече играчки. Майките се оплакаха, че липсва пясък, кошчетата са счупени. Освен да се окоси тревата, трябва да се подрежат и храстите, предлагат те.

Споделят още, че и самите жители на "Марийно" не добринасят за добрия вид на площадката, тъй като преди време са откраднати люлките, често мястото тъне в боклуци, а кошчето за смет е разбито.

Надяваме се да се ремонтира настилката на площадката и да се премахнат опасните части от стари играчки, настояват жените. Не държим на скъпи ремонти, но това е единствения кът в кварталата, допълват те.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Снимката на змията, която направила една от майките
Ден след като едната от майките разказала във Фейсбук за случката, тревата била окосена от работници на "Нео Титан"
Ден след като едната от майките разказала във Фейсбук за случката, тревата била окосена от работници на "Нео Титан"
Пясъчник на площадката, направена преди десетилетие
Част от стари играчки още стърчат
Пейките
Детският кът в кв.Марийно
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини