Съдия изпълнител и полиция влязоха в ТВ7

Полицаи нахлуха в офиса на ТВ 7 в опит да спре излъчването на телевизията, съобщиха на живо. Екип от редакцията на телевизията показа как частен съдебен изпълнител и полицаи са в офисите на медията. Униформени от Охранителна полиция обикалят по сървърните помещения и етажите на телевизията. Безпрецедентен опит за спиране на излъчването на медията, коментираха журналисти.

"Изпълняваме разпореждане на ръководството", заяви униформен, запитан от журналист, който се намира в телевизията. Помощник-съдебен изпълнител не бе допуснат да влезе в сървърното помещение на телевизията.

По инструкции, а не по ред се осъществява спирането на излъчване на ТВ 7, каза водещият на новините. Всеки момент ще бъдат спрени сървърите и се очаква сигналът на телевизията да спре. "Казват, че извършват съдебни действия", коментира действията на полицията водещият на новините.

Преди минути частен съдебен изпълнител, полицаи и 30-ина души с анцузи влязоха в сградата на телевизията. Те се устремиха към сървърното помещение, коментира от сградата на телевизията репортер.

Частен съдебен изпълнител и полицаи са в помещението, където е архива на телевизията.

Доближавайки "момчетата с анцузите", репортерът ги запита кой ги е извикал.

"Не знаем кой ни е извикал, казаха да сме тука, за да изнасяме. Стоим тука 10 души, частна фирма сме. от 8:30 сутринта сме тука", каза младеж.

Айти специалист на банка заяви, че се намира в сградата на телевизията, за да окаже съдействие на компютрите.

Любомир Огнянов се опит да влезе в сърварното помещение отново,  не бе допуснат там.

Кристина Димитрова е частният съдебен изпълнител, по чието разпореждане полицаи са нахлули в телевизията. Тя бе показана от ефира на телевизията.

От Камарата на частните съдебни изпълнители заявиха за news.bg, че няма регистриран частен съдебен изпълнител с името Кристина Димитрова, нито Кристина Иванова.

Пред сградата на телевизията има и спецполицаи, оборудвани с каски и бронежилетки.

В 13:40 часа хамалите влязоха в сградата на телевизията.

Началникът на 6-то РПУ Стоян Узунов също е в сградата на телевизията. Той отказа да даде ясен коментар.

" В момента ковем история. 20 години съм журналист, не мога да повярвам, че телевизия може да бъде спряна по този начин", каза Валя Войкова.

Кирил Благоев, изпълнителен директор на телевизията коментира: "КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техника по опис. В началото на деня започна разговор с представител на банката, изведнъж по нареждане, представители на банката решиха, че трябва ад започнат от сървърите, от сърцето на телевизията. По този начин ще увредят имущество на телевизията за 10-ки милиони. Имат задание да спрат излъчването на телевизията - КТБ.

От първа позиция по опис, изведнъж решиха, че ще почнат от 130-та позиция. Синдиците на КТБ са правили този опис", каза Благоев.

От 9 часа разговаряме с представител на банката, обясни Благоев, а в същото време Николай Колев- Босия без да знае кой говори, го обвини, че иска да наруши свободата на словото.

Циркът ще продължи поне още 2 дни. Категорично телевизията ще продължи да работи, каза Благоев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини