Самолет излезе от пистата на летище в Канада

Пътнически самолет на Air Canada е излязъл от пистата след „тежко приземяване“ на летището в Халифакс, Нова Скотия, съобщава NBC. 25 души са приети в болницата.

От авиокомпанията съобщиха, че полет 624 от Торонто с Еърбъс А320 се е отклонил от пистата след кацане. В този момент на борда са били 133 пътници и 5 души екипаж. Инцидентът е станал малко преди полунощ местно време. Летище „Станфийлд“ е затворило пистата. „Благодарни сме, че засега няма данни за сериозни наранявания“, гласи съобщение от официалния Туитър акаунт на аерогарата.

„Времето бе лошо и видимостта бе намалена. Самолетът кръжа известно време и след като видя пролука, започна да се спуска“, е казал пред NBC пътник от самолета на име Трежър Адис-Милс. „Имаше хора с разкървавени лица“, е добавил пътникът.

Поради натрупания сняг е отнело доста време на спасителните екипи да пристигнат при самолета. Според свидетелски разкази пътниците са се били „сгушили като пингвини, за да се топлят.“

След инцидента е било спряно и електрозахранването на летището. Снимки в социалните мрежи показват пътници в тъмни зали след тежкото презимяване. Електричеството е било възстановено около 1 часа след полунощ.

Самолетът е излелят от летище „Пиърсън“ в Торонто и е трябвало да кацне в Халифакс в 9.05 вечерта.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини