"Неохим" блокира сметките на болницата, Иво Димов: Не вярвам на очите си!

Иво Димов показва документа, с който са запорирани от "Неохим" сметките на болницата

В последния работен ден на миналата седмица завод "Неохим" е блокирал сметките на МБАЛ "Св.Екатерина", обяви на пресконференция тази сутрин кметът Иво Димов. Сумата, която се запорира от държавен съдия - изпълнител е 46 184 лв. 

Провокиран съм да кажа къде точно е истината, защото мисля, че всички имаме нужда от тази истина, добави градоначалникът. Прочете заглавията в местните сайтове от вчерашната среща с медиите на председателя на ОбС Стефан Димитров. Тогава той заяви, че има връзка между болницата, която е необходима на индустрията в Димитровград. 

"Не знам на какво да вярвам на очите си или на ушите си", каза кметът. И допълни: "Не вярвам, че това се прави умишлено. В "Неохим" работят качествени и компетентни хора на всички нива и аз мисля, че е грешка. Не вярвам, че това е нещо целенасочено и е свързано с предстоящите местни избори. Не вярвам, че това е свързано с кандидатурата на г-н Димитров за предстощите местни избори, не вярвам и че принципалът на Общинската болница - председседателят на ОбС е допуснал нещо толкова целенасочено!"

На пресконференцията присъства и ръководството на болницата, както и шефът на здравната комисия към ОбС д-р Митрушев

Кметът зададе и риторични въпроси, определени като важни и принципни, на част от които сам отговори - задължението на болницата към "Неохим" е от 2 или 3 години. Защо точно сега се прави това, коментирано ли е разсрочване с управителя, ако не -какво правим, бяха думите на кмета. Попита и кой работи против болницата.

Припомни, че здравното заведение има дълг към НАП за близо 400 000 лв., като попита при чие управление е станало това. "Знаел ли е някой, давал ли е разрешение те да не се плащат, защото мисля, че д-р Наков като управител е трябвало да предупреди принципала - Общинския съвет?" , каза Димов.

Заяви още, че се повтаря историята със "Строй ГСТ", фирмата, която преди две години осъди болницата за 600 000 лв. заради неразплатени ремонтни дейности. За втори път в това управление ние трябва "да гасим пожар", категоричен бе Димов. Каза, че с болницата не бива и не трябва да има политически заигравки, а също така и, че освен този запор, друг към момента няма.

Димов даде гласност на срещата си с представители на НАП миналата седмица, на която е била постигната договорка за разсрочено плащане. При наложения запор от "Неохим" обаче, освен техните 46 184 лв., трябва да се платят и парите към държавата - НАП. Припомняме, че дължимото е заради неплащаните осигуровки на работещите в МБАЛ.

"От началото на годината обикалям институции, фирми и какво ли още не, за да търся разсрочване на задълженията", каза още градоначалникът като допълни, че от 3 години алармира за ситуацията в здравното заведение. Според кмета, всичко това става в момент, когато здравното заведение има управление, което се опитва да я "изкара от блатото".

Димов се обърна към медиите с препоръка: "Всяка една реплика и всяка една пресконференция за болницата трябва да бъдат много внимателно премислени и правилно поднесени", заяви той. Добави, че темата трябва да бъде деликатно поднесена на читатели, слушатели и зрители. Той визираше слуховете за фалита на местното здравно заведение, като допълни, че точно такива слухове са фалирали една банка миналата година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини