40 имигранти ранени при катастрофа в Сърбия

40 имигранти от Нигерия, Бангладеш и Сирия бяха ранени при тежка катастрофа на магистрала в Южна Сърбия. Претовареният им микробус се е преобърнал.
От сръбската полиция съобщиха, че следователи се опитват да определят точния брой на хората в микробуса и защо той се е преобърнал на права отсечка на магистралата близо до Лесковац, на около 300 км южно от Белград, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

40 души са ранени, като 20 от тях са в тежко състояние, а петима в критично. Говорителят на полицията в Лесковац Бобан Здравкович заяви пред агенция Бета, че шофьорът е избягал от мястото на инцидента и се издирва. 

Един от имигрантите заяви пред РТС, че групата е пътувала към Европа, за да търси убежище

Директорът на болницата в Лесковац Небойша Димитриевич каза, че петимата пациенти, които са в критично състояние, имат счупвания на гръбнака, счупени крака и ръце или тежки наранявания на коремните органи. След оказаната помощ те ще бъдат прехвърлени за лечение в центрове в Ниш, Крагуевац и Белград. 

Сърбия е на главния път за имигранти без документи, които се опитват да стигнат до Западна Европа от Близкия изток и Африка. 

През последните месеци десетки хиляди косовски албанци се опитаха нелегално да стигнат до Унгария през Сърбия и да влязат в свободното от паспорти шенгенско пространство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини