Промениха наредба в Димитровград, хазартните игри минават на закрито

Промени в Наредба №2, касаещи провеждането на хазартни игри на открито прие Общинския съвет днес

Промяна в Наредба №2, касаеща разположението на временни обекти, прие днес Общинският съвет в Димитровград. Докладната, внесена от Тодор Ташев, бе свързана с обектите на "Лафка". Ташев възразява срещу провеждането на хазартни игри на открито на места, публична общинска собственост. Става дума за залозите тип "тото", където се изплаща печалба.

Според гласуваното решение, игрите тип "лотария" трябва да се провеждат в затворено помещение, което да е изолирано. Освен това, до него не трябва да имат достъп лица до 18-годишна възраст.

Преместваемите обекти вече ще се съгласуват с Общинския съвет, за да е ясно има ли лиценз за хазартна дейност и на чие име е издаден. 

Адвокатът уточни, че обектите нямат разрешение за този вид дейност, налице е преотдаване на друга фирма, на която Общинският съвет не е давал разрешение за разкриване на обект. "Ние нямаме договор с дружеството, което държи лиценза за игрите", заяви още Ташев.

На изказването му реагира кметът Иво Димов, който смята, че по темата се спекулира. "Кметът е подписал договор за поставяне на обектите след решение на Общинския съвет, няма как да санкционира "Лафка". Това е работа на комисията по финансов надзор и други компетентни органи като НАП", поясни градоначалникът.

Ташев отговори, че "Лафка" има договор с Общината за продажба на пакетирани и тютюневи изделия, но не и за разпространение на хазартни игри. Той помоли общинските съветници в залата, които имат частен интерес, свързан с павилионите, да се участват в гласуването. В крайна сметка докладната бе подкрепена от 16 съветници, 5 бяха против, а 9 гласуваха "въздържал се". В рамките на същата докладна бяха направени промени и в наредба №4, свързана с временните обекти.

При дебатите стана ясно, че предстои да бъде премахнат обектът на "Лафка", който е разположен на тротоара ул."П.Евтимий" до бившата телевизионна база в Димитровград. Магазинчето ще бъде преместено настрани, като няма да бъдат изсечени дървестни видове, коментира кметът Иво Димов и каза, че са взети мерки.

Въпросът за павилиона на ул."П.Евтимий" и близостта му до учебно заведение повдигна съветникът Диян Георгиев по време на актуални въпроси задавани към Иво Димов.

Съветникът Тодор Ташев инициира промени в Наредба №2, касаещи хазартните игри на открито

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини