18-годишен помете патрулка, прегази шестима, eдин издъхна на място

18-годишен шофьор на "Ауди 80" уби на място човек и прегази още петима. Двама от ранените са видински полицаи, съобщиха от полицията в дунавския град. Тежкият инцидент станал към 22,40 ч. в четвъртък в района на бул. "Панония" в посока ул. "Цар Алекандър II" във Видин, съобщава "Труд".Минути по-рано на същото място катастрофирала друга кола. При произшествието се събрали група хора, живеещи в района. Пристигнала и полицейска патрулка. Докато униформените пишели акт за инцидента, то по шосето с висока скорост се задало аудито.

Губейки контрол 18-годишният шофьор Т. Т. блъснал с колата си паркираната вдясно на платното за движение патрулка, а оттам помел стоящите на тротоара С.В. (59 г.), К.Л. (58 г.) и Н.Н. (60 г.).

При зверския удар на място издъхнал 59-годишният видинчанин. С по-тежки травми и средни телесни повреди са останалите двама мъже, които били на тротоара. Пострадали са и двамата полицаи - Ц.В. (41 г.) и В.Е. (45 г.). Също по-леко ранен е 20-годишният М.С., шофьор на първата катастрофирала кола, който по време на удара бил в патрулката заедно с униформените.

От полицията уточниха, че пострадалите им колеги са изпратени в болница за повторен преглед. Единият е с оплаквания от болки в гърдите, а другият - в крака.

Водачът на аудито е изпробван с алкотест дрегер, но пробата е отрицателна. По случая в ОД на МВР е образувано досъдебно производство.
По време на тежкия инцидент ударената патрулка и хората на тротоара се намирали в добре осветена част от пътя, под улична лампа. Високата скорост, с което се движело Аудито, обаче се оказала фатална.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини