Гласуваха повече средства за финансиране на ин витро процедури в Димитровград догодина

Повече пари за двойките с реподуктивни проблеми ще бъдат отпуснати в Димитровград догодина

Повече пари ще бъдат заложени в бюджета на Общината за догодина за финансиране на ин витро процедури на семейства с репродуктивни проблеми, реши днес Общинският съвет в Димитровград. Предложението бе подкрепено единодушно от 33-ма общинари. 

През 2014 г. Общинският фонд "Ин витро" е разполагал с 15 000 лв., през идната сумата вече е 25 000 лв. Тази година от средствата са се възползвали пет двойки, но сумите са били крайно недостатъчни за изпълнението на цялостната ин витро процедура.

На днешното си заседание съветниците избраха своите представители на комисията, която ще разпределя финансовата помощ за новородено дете в Община Димитровград от 1 януари 2015 година. В края на октомври тази година се реши младите семейства в Общината, които се сдобият с дете, да имат право на помощ от по една минимална работна заплата.

Според приетия правилник за разпределение на помощта, комисията е 5-членна. Антония Филева от групата на Да за Димитровград предложи, формата й да се разшири на 7 члена, като 5 са общинските съветници.

Председател на комисията е д-р Вълчо Митрушев /ГЕРБ/, който е шеф на постоянната комисия "Здравеопазване и социални дейности" към местния парламент. В нея влизат още Виолета Желева /БСП/, която бе избрана за зам.председател и членове Катя Панева /Да за Димитровград/ и Живка Вълкова /ЕНП/. В състава на комисията ще има представител на общинска администрация и дирекция "Социално подпомагане". Комисията ще започне работа от началото на идната година.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини