Любимец на две водки от алкохолния рекорд на Димитровград

Младите не могат да пият

Жител на любимешкото село Лозен пробва безуспешно да счупи алкохолния рекорд, поставен от жител на димитровградското село Върбица в началото на този месец. Тогава 51-годишният Наско Атанасов яхна джипа си на 5.33 промила и катастрофира в автобус на международния Е-80. 25-годишния Ванко Василев не стигнал чак до катастрофа, макар че се постарал достатъчно, след като седнал зад волана с 4.39 промила алкохол в кръвта. Управляваният от него микробус Форд Транзит криволичел из централни свиленградски улици вчера около 18 часа и на няколко пъти се разминал на косъм от паркирани и насрещно движещи се автомобили. За щастие, преди да стане беля, бил забелязан от полицейски автопатрул, който веднага заподозрял, че в цялата работа има нещо алкохолно и след като надули сирената, подгонили микробуса. Въпреки кипналата от весели молекули кръв Ванко осъзнал, че работата е дебела и все пак успял да спре безаварийно. Полицаите въобще не си губели времето с проверка на документи а веднага му поднесли дрегера.

Машинката незабавно „полудяла“, а след успокоението отчела полурекордните 4.39 промила. Това е поне литър концентрат или 12 часово непрекъснато пиене, обясниха вещи в занаята. Обидното за Ванко е, че въпреки положените усилия някакви си две водки го разделили от истинска алкохолна слава на най-пияния шофьор в Хасковско за вечни времена. Поне такъв, който е спипан от полицията. Преди 3 години рекордът бе поставен от хасковлия с 3.85 промила, но този декември издуха постижението му при това на два пъти.

Пияният е въдворен за изтрезняване в свиленградския арест. По случая е образувано бързо производство, което по принцип се прилага когато събраните доказателства по закононарушението са неопровержими. Припомняме, че Наказателния кодекс криминализира шофирането в пияно състояние с над 1.2 промила алкохол в кръвта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бай Кольо
    5 -2
    17:54, 17 дек 2014
    11 ама хоремашки -разредени ,разредени
  • 2
    Bg
    BG95
    3 -1
    23:56, 17 дек 2014
    Такива омайни прикаски пишете всеки път, много ме забавлят. Продължавайте в същия дух BGVesti Dimitrovgrad. Най-големият ви почитател!
Последни новини