8 деца на загинали полицаи от Хасковско подпомогнати с по 800 лв

8 деца на загинали при изпълнение на служебните си ангажименти полицаи ще бъдат подпомогнати покрай традиционната Национална благотворителна кампания на МВР. Семействата на децата получават по 550 лв под формата на ваучери за пазаруване и по 250 лв кеш, анонсира министър Веселин Вучков на тържествена церемония в София вчера.
„Искаме да подадем ръка на всички деца, чиито родители - полицаи, пожарникари и други служители на МВР - загинаха при изпълнение на служебните си задължения. По този начин още веднъж засвидетелстваме убеждението, че техните родители са изпълнявали обществен дълг”, обяви министърът пред родителите и самите деца поканени на тържеството. Специално хасковлийчетата не участваха на тържественото мероприятие, техните подаръци се чакат да пристигнат в Хасково където ще им бъдат връчени от началството на местното ОД на МВР. За щастие на местните правоохранителни органи и спасителни служби, скоро в региона не е имало инцидент с фатален изход за техни служители.

Самите коледни подаръци представляват ваучер за пазаруване на стойност 400 лв във веригите „Технополис”, „Практикер” и техните търговски партньори и още един на стойност 150 лева за всички магазини на „Билла” в страната. От медийните партньори пък дойде изненадата че децата на загиналите полицаи догодина ще могат да посетят музея „Лувър” в Париж, точно когато в него ще бъдат изложени части от експозицията”Чудесата на България”.

Според министърът най-доброто доказателство за традицията и приемствеността в МВР е че вече не малка част от децата на загиналите колеги са част от редовете на българската полиция и пожарна. Парите за кампанията се набират чрез СМС и дарения от фирми, на които министър Вучков публично благодари на церемонията.

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини