Убиецът от Добромирци правил на година по пет престъпления, магистрати го пазели

Убиецът Е.Л.Х.,който в пияно състояние премаза при Добромирци със БМВ-то си своя съгражданин от Златоград Е.И.Х се е ползвал с протекциите на полиция и магистрати. Той се е чувствал безнаказан,поради влиянието на родителите си. Това констатира Окръжният съд в Кърджали в своите мотиви към присъдата на златоградчанина. Според магистратите от Кърджали в периода 2003-2010 г. Е.Л.Х. е извършвал по пет престъпления на година,които били прикривани.

Окръжният съд в Кърджали обоснова присъдата от три години лишаване от свобода с това,че Е.Л.Х. Е предизвикал катастрофа в пияно състояние с 1,77 промила алкохол в кръвта. Той също така избягал от местопроизшествието,като не оказал помощ на пострадалия Е.И.Х.,който починал в болница. Нещо повече братовчедът му С.се опитал да поеме вината.

Пред магистратите Е.Л.Х. отказва да е пил. Той твърди,че се засекли с Е.И.Х. на завой. Последвал силен сблъсък. Е.Л.Х. Излязъл от колата си. Започнал да търси телефон да се обади за помощ. Съгражданинът му бил притиснат от ламарините на колата си и той не можел да го извади. На местопроизшествието дошли бащата и чичото.Кметът на Добромирци го откарал с колата си. По късно разбрал,че Е.Л.Х. е починал.

Магистратите от Кърджали също така сочат в своите мотиви, че исковете на близките на загиналия-съпруга и две дъщери за обещетение за неимуществени щети от по 200 000 лева към убиецът от Добромирци са допустими.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини