Част от Бодрово иска референдум за отделяне от Община Димитровград

Искането на село Бодрово за свикване на референдум оповести на пресконференция Стефан Димитров днес
Част от жителите на димитровградското село Бодрово поискаха провеждането референдум, за да се отделят от територията на Община Димитровград и да преминат към община Първомай. Молба за свикване на обществено допитване е депозирана от инициативен комитет вчера, съобщи на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.
 
От документите, внесени от Ивайло Димитров и Паско Запрянов става ясно, че искането за референдум е взето на общоселско събрание на 12 октомври, а под него подписите си са положили 81 от общо 218 жители на населеното място.
 
Причината - нерешените, според жителите проблеми на селото от години - негодна питейна вода, толериране на незаконно строителство, унищожението на пасищата, необоснована продажба на земеделски земи, финансвото източване на публични годишни приходи от селото, бездействието на местната власт и др.
От молбата става  ясно, че целта на искането е селото да се благоустрои по Програмата за развитие на селските райони, където Димитровград не попада.
Молбата на част от жителите на Бодрово, депозирана в ОбС
Димитров допълни, че са водени и разговори с кмета на Първомай Ангел Папазов, който е бил уведомен за искането на част от бодровци. Те настояват още референдума да се насрочи за първото тримесечие на 2015 година.
 
Председателят на местния парламент ще предостави молбата на постоянната комисия по законност и обществен ред към местния парламент, която да се произнесе по искането. Най -рано през месец ноември докладна с подобно съдържание може да бъде евентуално разгледана на сесия на Общинския съвет.
 
Част от молбата до Общинския съвет за свикване на референдум

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ba
    bai Hasan
    11 -2
    17:36, 28 окт 2014
    СУПЕР даже ги каним да зижеят с нас в циганския квартал в град ПЪРВОМАИ.
  • 2
    Аж
    ажооа
    7 -3
    19:25, 28 окт 2014
    Като ги накарат да си сменят личните карти заради новите адреси и ша запеят друга песен и като се сетят ако се сетят че всичките им документи ще са с нов адрес.
  • 3
    44
    44
    6 -2
    05:53, 29 окт 2014
    Жълт камък и Леново по *** се посурнаха да преминат към друга община, бодровци ще идват към първомайската???!!!Какво им става на тези хора???!!!
  • 4
    Da
    dani_1414789738
    1 -3
    23:06, 31 окт 2014
    da ne si mislait bodrovci 4e ako minat v dryga ob6ina vsi4ko 6e e nared tova e selo bez nikakvi perekspektivi ogledaite se samo kolko xora ima kolko prazni ka6ti ikolko razry6eni ogradi salmi dvorove obrasli s treva i se zamislete
Последни новини