Търсят начини да помогнат на бездомната жена, която спи на бул. Трети март

Десислава Лещарска казва, че е на 37 години и е от Мездра, но от години е в Димитровград

Бездомна жена с видими психични проблеми спи на една от пейките на бул."Трети март" близо до заведението "Хапката" от седмици, сигнализираха димитровградчани.

На скамейката до блок №4 тя е сложила единствените дрехи, с които разполага, а за храна разчита на милосърдието на хората.

Разказа, че името й е Десислава Лещарска, на 37 години е и е от Мездра. От години, обаче живее в Димитровград, като през 2010 година ражда дете.

Не може да обясни къде е то сега. Допълва, че е живяла в близкото общежитие, но от седмици е без подслон, а идва зима.

Днес от тукашната социална служба са се свързали с нея, за да я поканят на среща утре в Общината. Съвместно с експертите на Хуманитарната дирекция в Общината се търси законова форма, за да се помогне на Десислава, обясни Кремена Борисова, която отговаря за връзките с медиите. За момента не е ясно точно къде ще бъде настанена тя идните месеци. Но случаят е взет по внимание и по него се работи, допълни Борисова.

Жената няма документи, че е нетрудоспособна или такива, доказващи здравословните й проблеми, което пречи да й бъде отпусната всякакъв вид социална помощ, поясниха експертите. В помощ на Десислава са събрани дрехи, одеала и други нужни неща за зимните месеци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ед
    ЕД
    19 0
    17:37, 27 окт 2014
    Е това е......
    Димитровград е толкова голям.... социалните не могат да смогнат.... и я канят на среща УТРЕ !!!
  • 2
    Лу
    луд с базука
    1 0
    17:37, 27 окт 2014
    Оправете текста под снимката "че е на 37 и е Мездра"
  • 3
    Dg
    dgv
    2 -3
    17:41, 27 окт 2014
    А Общината къде е ?
  • 4
    До
    до дгв
    5 -2
    19:47, 27 окт 2014





    Тука е, чети бе народе, ч е т и!"Съвместно с експертите на Хуманитарната дирекция в Общината се търси законова форма, за да се помогне на Десислава..."




  • 5
    Е.
    Е.Маркова
    3 0
    21:08, 27 окт 2014
    До колкото знам ,Деси е лежала в Психодиспансер-кв. Болярово.Има документи там.Дано да я настанят някъде ,добра е .
  • 6
    Ro
    rozaliepreshes
    3 0
    22:53, 29 окт 2014
    Тя работеше в почистването,дори и докато беше бременна.След като роди,разбрахме,че са и казали,че детето е починало.Носеха се слухове,че са я излъгали и са и взели бебето,от тогава не е добре.Имаше един комшия който и помагаше,но той почина през пролетта.Това съвсем я съсипа.Тя е добър човек,който е преживял голяма трагедия и стрес,надявам се да и помогнат.
  • 7
    Ro
    rozaliepreshes
    0 0
    22:58, 29 окт 2014
    Мисля,че роди през 2009г.
  • 8
    Го
    Гост
    0 0
    11:17, 30 окт 2014
    Дано и помогнат с общинско жилище. Не е редно да спи по пейките, зима идва. Ако се намери решение с жилището, може в сайта да пишете как може да и помогнем с неща за бита. Одяла легло, такива работи които ги няма, като и с дрехи.
  • 9
    Го
    Гост
    0 0
    11:39, 30 окт 2014
    Дано се намери някой пък защо не и от Социални или служител от общината, да и помогне да мине ТЕЛК, за нея е жизнено важно. Така ще получава пенсия и ще е здравно осигурена. Жената едва ли може да се справи с процедурата сама. Помогнете и да мине ТЕЛКа, много ми е жално, тя е сама и болна на никого не може да разчита.
  • 10
    Ми
    милена димитрова
    0 0
    19:12, 30 окт 2014
    Относно документите за ТЕЛК са взети мерки.Документите на Десислава са подадени в картотеката в гр.Хасково.
    Чакаме да я извикат за явяване пред комисията.Аз лично се надявам да стане по-скоро.
    Иначе относно Десислава мога да кажа,че не е агресивна,не пречи на съседите ит блока.Адекватна е и се надява да и бъде помогнато.
  • 11
    Ан
    АНИТА
    0 0
    21:46, 30 окт 2014
    Здравейте!обръщам се към госпжа Борисова. Моля да се свържете с мен, за да ви дам точна и истинска информация по случая за Десислава! познавам прекрасно живота и, бих могла и искам да съм полезна.Благодаря и поклон пред добродетелите! !!!
Последни новини