Доктор изтърва Хасково и хвана пътя за гората

Колата на доктора се озова по таван в гъсталаците

Доктор Димитър Димитров от Димитровград изтърва Хасково, като вместо по правия като стрела път към областния град, взе че „зави” към крайпътните храсталаци. В резултат на маневрата хубавичкото му рено направи няколко салтоморталета и свърши в гъсталаците. По жив късмет докторът се отървал без драскотина, като се оказа, че най-голямата заплаха за него били дузина метални консерви на задната седалка, които се разхвърчали из купето по време на каваците. Всички обаче го пропуснали, радостно констатира невярващия на късмета си мъж. Цялата щета за него било натъртено дясно рамо, заради което се наложи идването на линейка. Хоспитализация обаче не бе необходима.

Инцидентът станал около 8.10 тази сутрин на влизане в Хасково, около бившата станция „осма”. Пътят там е еднопосочен без каквито и да е отбивки и внезапно престрояващи се от тях водачи. Според доктора обаче именно подобно маневриращ автомобил му засякъл пътя и за да избегне удара завъртял вдясно. Медикът не уточни дали въпросния автомобил бил спрял и тепърва потяглял или го задминал и впоследствие набил спирачки. Със сигурност била кола, която естествено липсваше от местопроизшествието.

Мистерията на инцидента всъщност има лесно обяснение, предположи врялата и кипяла пътна помощ докато вадеше катурналия се автомобил. При евентуално заблейване по нещо или някого, и стъпване на влажната трева по банкета, колата лесно става неуправляема. В комбинация с високата скорост, подобна случка почти винаги завършва по таван, в повечето случаи с доста по-тежко пострадали. В този случай не само докторът не бе пострадал сериозно ами и колата му. След изваждането й се оказа, че возилото лесно може да бъде върнато във форма с едно две изчуквания и смяна на предното стъкло.

Г.Христов

Реното вирнало гумите след преобръщане от главния път за влизане в Хасково
Отсечката е права и еднопосочна, но се оказа че и на нея стават инциденти
Доктор Димитров бе невредим и в кондиция
До голяма степен и возилото му

Разхвърчали се предмети из купето били най-голямата опасност за иначе надлежно вързания с кола шофьор
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Vu
    vuzmoten grajdanin
    1 -1
    14:20, 2 окт 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини