Трима загинаха при две тежки катастрофи

Трима души загинаха при две тежки катастрофи, станали в страната. Други трима са в болница със сериозни наранявания.
Около 14.30 часа 60-годишен мъж загина на място при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград. Наложи се екипи на Гражданска защита да режат колата, за да извадят тялото от преобърналия се в нива автомобил.

Колата "Пежо 106" се е движила в посока от Разград към Русе, когато на прав участък и сух път, в района преди ДЗС, водачът е изгубил управление. Причините не са ясни – най-вероятно се е разсеял за момент или му е прилошало, предаде БГНЕС.

Автомобилът е навлязъл със скорост в лентата за насрещно движение и се е преобърнал в крайпътната нива. Водачът, който е пътувал сам, е загинал на място. Екипът на "Спешна помощ" само е констатирал смъртта му. В момента на инцидента в насрещното платно не е имало други коли и това е предотвратило челен удар, при който можеше да има повече жертви.

Пътят Русе-Разград е много опасен, тъй като е трилентов и с хубав асфалт. Шофьорите карат по него с висока скорост и се изпреварват непрекъснато, което създава предпоставки за многобройни катастрофи.

При друг инцидент, в Дупница загинаха двама – единият на място, а другият на път за болница. Пътният инцидент стана към 13.30 часа на изхода на Дупница в посока Самоков. На у-образно кръстовище "Фиат" със софийска регистрация направил ляв завой в посока село Яхиново като навлязъл в насрещното и тогава е пометен от идващ автомобил "Ауди" с кюстендилска регистрация.

Лекият автомобил "Ауди" се е движел с много висока скорост, тъй като блъскайки в дясната част "Фиата"-а го изхвърлил през ограда и бордюр на 30 метра от мястото на сблъсъка. В следствие на жестокия удар загинал 42-годишен мъж, пътуващ на задната дясна седалка на "Фиат"-а.

Вторият пътник, който бил на предна дясна седалка, е бил приет в дупнишката болница с фрактури и политравма, но по-късно починал. Водачът на "Фиат"-а, който на практика е отнел предимството на "Ауди"-то, е невредим. Водачът на "Ауди"-то също е в болницата в Дупница с фрактура на череп и други травми.

Тежък инцидент стана и във Варненско. Микробус с добричка регистрация се обърна по пътя за "Златни пясъци" малко след 13.00 часа. При инцидента са пострадали 29-годишният шофьор на превозното средство, който е със съчетана травма и момиче на 20 години, което е в тежко състояние. И двамата са откарани в спешния център на МБАЛ "Св. Анна".

В Асеновград пък бе задържан пиян шофьор. Към 03.00 часа през нощта за полицейска проверка е бил спрян лек автомобил "Рено", управляван от 21-годишен мъж от кърджалийското село Тихомир. Младежът е тестван за алкохол с дрегер, който отчита 1,79 промила.

Само за изминалото денонощие пътните произшествия в страната са 34, при които са пострадали 51 души, а 2-ма са с опасност за живота. От началото на месец септември катастрофите в страната са 503, ранените 592, а загиналите 61. От началото на годината в страната инцидентите по пътищата са 5168, при които смъртта си са намерили 488 души, а 6375 са били ранени. Само на територията на София за последното денонощие са станали 225 катастрофи, 8 са били тежките.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини