Орязали възнаграждения на лекари и персонал в димитровградската болница

МБАЛ "Св.Екатерина" ще бъде тема на коментар на сесия този четвъртък

4 000 000 лв. вече са задълженията на МБАЛ "Света Екатерина" в Димитровград, това стана ясно на среща с медиите, която проведе днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

Цифрата излезнала наяве по време на Председателски съвет, на който е бил поканен новият управител д-р Матей Матеев. Той заявил, че димитровградското здравно заведение има борчове и към НАП в размер на 500 000 лв.

В здравното заведение назрява и друг проблем, тъй като управителят е орязал част от възнагражденията на лекари и персонал. Имало и такива, които искали да напуснат.

На д-р Матеев било препоръчано да проведе среща с шефовете на отделения и да изрази ясно позицията си какво ще се случва занапред с МБАЛ.

"За съжаление това е поредния управител на болницата, който избираме без ясна програма", бе становището на Стефан Димитров. Той поясни, че е гласувал за избора на д-р Матеев, защото е нямало друг кандидат. Шефът на ОбС е на мнение, че новият управител не приемал отговорно своята работа.

Фасадата на болницата се ремонтира по фонд "Козлодуй"

Той коментира пред журналисти и докладната за ремонт на покрива на болницата в Димитровград, която ще бъде разглеждана на сесия този четвъртък. В момента сградата на здравното заведение се обновява със средства по фонд "Колзодуй". Димитров внася предложение за реконструкция на покрива, за която ще са нужни 9 971 лв.

В проекта има допуснати няколко технически грешки, според него. В момента на фасадата на сградата се поставя изолация, без да бъде поставена т.нар."обшивка". Така водата, която се стича от дъждовете, влиза между изолацията и стената и до няколко години направеното ще падне.

Димитров припомни, че проекта за обновяване на сградата на здравното заведение се управлява от Министерството на икономиката и Общината не може да влияе на избора на изпълнител. Администрацията, обаче е можела да настоява да не отпадат елементи, като ремонт на покрива, който е бил заложен в обследването. А то пък е правено по времето на мандата на Стефан Димитров като кмет.

"Нямало е достатъчно квалифицирани хора на ръководни позиции, които да съобщят на кмета, че подписвайки този проект, той се омаловажава", каза още шефът на ОбС. Добави, че в проекта е орязан и ремонта на канализация на МБАЛ, а проблема с отпадните води в болницата води до множеството комари.

"Не може, при условие, че получаваш 1 200 000 лв., да правиш на проблем 50 000 лв, които Общината трябва да даде", заяви още Димитров.

Стефан Димитров коментира пред журналисти днес предстоящата сесия на Общинския съвет

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Галя Туртова
    0 0
    15:36, 8 сеп 2014
    Да има болница в един град е социална придобивка.Загубата ще е голяма,което и отделение да бъде закрито.Ще загубят всички,най-вече по-бедните хора.Трудно е да се работи с толкова намален състав на специалисти т.е. лекари.Трудно се извършват хоспитализации и консултации.Работа и сега има много.Лекарите,които веднъж напуснаха заради интриги и грешно управление, едва ли ще се върнат.Заплатите в Хасково и Стара Загора са по-високи.В нашата болница се режат пътеките от години за да се изплашат дела,които нямаше смисъл да се водят.Като знам какви са лихвите в НАП,представям си колко ще нарасне и това задължение.Управителите не са направили нищо без знанието и съгласието на Общината.Нито един читав лекар не би си оставил работата,за да управлява при този микроклимат.А може би фалитът на болницата е нечий интерес?!Ще се радвам,ако тук изказалите се имат такова образование и квалификации като колегите ми.Между другото това "аз",че и с главна буква събужда психологични проблеми.Съжалявам ,ако съм засегнала някой.Всичко е публична истиана.Коментира се от пациентите ми в пенсионна възраст от години.Даже знаят повече неща от"кухнята " от мен.

Още новини

Последни новини