Завършиха последната гигантска атракция в Димитровград, монтират я до дни

Абажурът и стойката на голямата лампа

Изцяло завършена е най-новата атракция в Димитровград - Голяма лампа. Гигантското изобретение се състои от две части - стойка и осветително тяло с абажур, които ще бъдат монтирани и поставени на входа на парк "Марица" през тази седмица.

Голямата лампа ще бъде сложена на мястото на  Голямата пейка, която ще бъде преместена в другия край на пространството, научи Dimitrovgrad.bgvesti.net. Така ще бъде оформен и парк на големитe, където влизат още Големия стол и маса, Голямото сърце.

Лампата е висока 5,5 метра, периметъра й е 5 метра. Тя ще свети нощем с мощност близо 500 вата. Днес бяха направени и пробите за осветлението. По изчисления на фирмата, която я изработи, Голямата лампа тежи тон и половина.

Този месец димитровградчани ще бъдат зарадвани и с друга атракция, намираща се извън мястото на Големите пейка, стол, маса и лампа. В парка до градина "Радост" на ул."Христо Смирненски" ще бъде разположен Голям шах.

Дъската вече е разчертана върху асфалта, предстои разполагането на фигурите, които са 70-сантиметрови. Те са от PVC и ще могат да се местят. По всяка вероятност пространството около Големия шах ще бъде заградено, за да бъдат избегнати вандалски набези.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Абажурът е с диаметър 5 метра
Осветлението на Голямата нощна лампа е с мощност 500 вата
В парка до градина "Радост" ще има Голям шах
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини