МВР: Документът на Бареков за Борисов е фалшификат

„Съдържанието на документа не отговаря на истината“. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по Нова тв във връзка с обявена вчера от лидера на ББЦ Николай Бареков информация, че Бойко Борисов е бил трафикант на дрога.

Още вчера министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е разпоредил проверка за изтичане на класифицирана информация за появилия се документ.

„Това, което се разпространява трудно бих могъл да го нарека документ“, заяви Лазаров.

"Има създаден такъв документ с номер от съответната дата, има среща с информатор на тази дата, но пасажите са добавени. Но наличието на информацията, която е в съответното дело, не отговоря на тази, която е публикувана", каза още той.

Лазаров поясни, че съобщената от него информация е получена, след като вътрешният минисър Цветлин Йовчев е разпоредил проверка с оглед нерегламениран достъп до класифицирана информация.

Делото е вадено един път от архива - през 2003 година, но то не е било нито от тогавашния вътрешен министър Петканов, нито от Борисов, който тогава бе главен секретар на МВР.

Лазаров обясни, че първоначално изобщо не се знае дали дадената информация е истина или не. Главният секретар на МВР допълни, че съществува документ за въпросната среща. В оригиналния рапорт, по думите му, е имало среща на въпросната дата, но пасажите за Бойко Борисов са добавени. Лазаров заяви, че вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини