Био магазин отвори врати в Димитровград, предлага здравословни храни

Био магазин "Нова земя" отвори врати в Димитровград

Единствен по рода си био магазин "Нова земя" отвори врати в Димитровград на 20 юли. Той се намира на ул. "Ромен Ролан " №1 и е реализиран по проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Предлага само сертифицирани, висококачествени и вкусни био продукти продукти без изкуствени добавки, подсладители ,оцветители и консерванти. Всички основни храни, тахани, брашна, супер храни, закуски, енергийни барове, чай,шоколад и още много и разнообразни артикули. Сред тях и така популярното зелено кафе.

 

Био магазинът има каменна мелница за брашно, с която можете да смелите зърната за хляба си на място. По този начин се запазват ценните хранителни вещества и ензими в брашното , а ниската температура на брашното в процеса на мелене запазва зародиша жив с всички съдържащи се в него естествени витамини B и E, мазнини, белтък, минeрали.

"Нова земя" е резултат от една идея, един шанс, много работа и мобилизация. В свят, пълен с непрекъснати промени, забързаното ни ежедневие все повече ни отдалечава от нашата естествена среда - природата. Тази липса се усеща във всеки един аспект на нашия живот - здравето, чувствата, действията и мислите ни, поясняват собствениците.

И допълват: А какво му трябва на човек- въздух, вода и храна, но за съжаление всички те са замърсени. Оттук и всичките ни душевни и здравословни заболявания. Нормално е да търсим – поне нещо чисто, което би гарантирало за нас и семействата ни по-малко болести. Именно това търсене е в основите на идеята за създаване на биомагазина. В синхрон с предлаганото е и обзавеждането, направено изцяло от рециклирани материали.

"Нова земя" е място, където искаме да споделим с вас нашите мисли , усещания и виждания за био храните, здравословния начин на живот и едно по устойчиво бъдеще за нашата природа, казват още съдържателите.

Отдавна сме забравили старите думи на Хипократ – "Нека храната бъде ваше лекарство , а лекарството ваша храна", думи толкова прости и съдържащи много истина.

 

Ние вярваме, че здравето, жизнената енергия ,мислите ,действията и чувствата ни са пряко свързани с това , което се храним .Ако то е продукт на интензивно, монокултурно и химично производство, няма как да сме добре.Ние сме убедени в принципите на биологичното земеделие и вярване ,че това е единствения начин да си набавим така нужната ни вкусна и пълноценна храна.

 

Може би вече е дошло времето да се замислим, да направим малка крачка назад , за да се придвижим здрави напред!

 

„Здравето е също толкова заразително ,колкото и болестта“- магазин за био храни на ул. "Ромен Ролан"№ 1

Екологични и полезни храни предлага биомагазина
Предлага само сертифицирани, висококачествени и вкусни био -продукти продукти без изкуствени добавки, подсладители ,оцветители и консерванти.
Био магазинът има каменна мелница за брашно, с която можете да смелите зърната за хляба си на място. По този начин се запазват ценните хранителни вещества и ензими в брашното

Био магазинът се намира на ул."Ромен Ролан" №1
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини