Ст.Димитров: Настоявам за още един паяк заради спокойствието на хората!

Закупуването на още един паяк, Димитров мотивира с желанието, живеещите в кв.Каменец да паркират спокойно в пазарни дни

Закупуването на още един паяк за вдигане на неправилно паркирани автомобили е свързано с улеснение за живеещите в района на Неделен пазар. Това коментира днес шефът на ОбС Стефан Димитров във връзка с предложението, което ще се разглежда на сесия в края на юли.

Той поясни, че целта е да се вдигат по-бързо коли на посетители и търговци на пазара, които пречат на обитателите на блоковете около тържището. Става дума за района на ул."Ем.Станев" и зоните около ул."П.Берон" и "Ивайло" до Неделен пазар. Така хората ще могат да паркират спокойно пред домовете си.

"Само един паяк няма как на ден да вдига повече от 15-16 автомобила, а със сигурност нарушителите са доста повече", каза Димитров.

Според него, още едно превозно средство на първо място ще облекчи живеещите в тези квартали. В никакъв случай предложението не е заради това, да се събират повече средства от димитровградчани, категоричен бе ОбС -шефът.

Той даде пояснения и за друго от предложенията си - първите 15 минути от Синя зона да са безплатни за димитровградчани.

Това е практика в Европа, предстои да бъде въведена и в съседно Хасково и в София, поясни Димитров. Добави, че всеки един сам може да се таксува, като се постави на автомобила нещо като хартиен часовник, който паркиращите хора да настройват, за да отчетат безплатните минути.

По отношение на предложените промени, свързани с кандидатстването за проектите за озеленяване, Димитров заяви, че е нормално поне 70% от собствениците на апараменти в етажната собственост да са изплатили задълженията си към Общината.

Според Димитров, точно това е начина хората да бъдат стимулирани да изпълняват ангажиментите си към Общината. Такава е практиката и при кандидастване на организации и частни предприемачи - при подаване на документите се изисква и уверение, че липсват задължения към държавата.

"В случая е нормално, ако Общината отделя средства от данъците, които е събрала, да поиска от тези, които кандидатстват да са си платили задълженията", заяви още Димитров.

От днес започват заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет, а дневният ред на сесията ще бъде оформен този четвъртък - 24 юли. Сесията се предвижда да бъде следващия четвъртък - 31 юли.

Димитров обясни защо е нужен още един паяк в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини