Димитровградчанин отново с победа в европейски дрифт шампионат

Второ място в престижен европейски шампионат по дрифт зае димитровградчанинът Иван Демирев

Второ място в престижния европейски шампионат по дрифт "King of Europe" зае димитровградчанинът Иван Демирев.

Надпреварата се е провела преди седмица в унгарската столица Будапеща, а освен Иван, там е участвал и синът му Дейвид. Младият пилот е заел четвърто място в класирането, още повече, че това е първото му сериозно участие.

"Състезанието бе оспорвано, доволен съм от второто място и от представянето на сина ми", разказа Иван. Добави, че сам е предпочел тази позиция в класирането, за да докаже на заелия първо място пилот, че е с повече възможности от него.

В квалификациите на същото състезание Иван е втори, а синът му е заел шесто място. Между 2 и 4 май 2014г. ще се проведат про сериите на "King of Europe", където Демирев има намерение също да участва.

Доста подобрения е направил димитровградчанинът в своя дрифт автомобил. Освен, че е сериозно олекотен чрез тръбна конструкция, той се движи с био газ и е с мощност 580 конски сили.

Работено е и върху баланса на колата, което е едно от важните условия за успешно представяне в дрифта. Моторът на БМВ-то е изместен с 20 см. назад, поясни Демирев. Калници, вратите, броните са от стъклопласт. Автомобилът му е и с анти-лаг система, като е единствения такъв в България.

Дрифтът е нов спорт, победите не са толкова важни, по-важно е да има красота и шоу за публиката, заключава любителят на екстремните преживявания. И продължава напред.

През август 2013 година Иван Демирев завоюва отново второ място в третия кръг на "King of Europe" в Хърватска.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Колата на Иван Демирев е претърпяла сериозни подобрения, преди да участва в дрифт шампионата
Наградата на Иван от шампионата
Подобренията под предния капак на дрифт автомобила

Преустройството в задната част на дрифт автомобила

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини