Започна асфалтирането на първата разкопана улица по Водния проект

Улица "Гоце Делчев" вече е с нова настилка след подмяната на ВиК инсталацията по Водния проект

Започна асфалтирането на ул."Гоце Делчев", от където преди 5 месеца с първа копка стартира т.нар.Воден проект, свързан с подмяната на водопровода и канализацията на 13 димитровградски улици. Работници на старозагорска фирма бяха положили слой асфалт днес до обяд. На място дойде и кметът Иво Димов, който коментира, че строително-монтажните дейности вървят по график.

След като работата по ул."Гоце Делчев" приключи, техниката ще бъде преместена на бул."Ст.Стамболов" и кръстовището с бул."Раковски". Както писахме по-рано, там разкопаните участъци вече се подготвят за асфалтиране. До Великден с поправена настилка ще е и улица "Цар Симеон", увери Димов.

След празниците започва подмяната на настилката на бул."Христо Ботев", където ще е нужно цялостно асфалтиране, както и нови бордюри. Булевардът ще придобие приличен и нормален вид, заяви кметът.

"Искам да уверя, че Общината ще направи всичко възможно и да възстанови качествено и по най-добрия начин засегнатите от ВиК ремонтите участъци", каза още Иво Димов.

По думите му, преасфалтирането на разкопаните по Водния проект улици ще струва 600 000 лв. В разработката са заложени непредвидени разходи в размер на 800 000 лв. Кметът се надява голяма част от тях да бъдат одобрени от финансиращия орган. Ако това не се случи, те ще останат за сметка на Общината. До 14 юли дейностите по проекта трябва да са приключили.

Частично възстановяване на уличната настилка се предвижда само на местата, където е била подменена канализацията. Там, където две трети от настилката е била разрушена заради ремонта, ще се наложи цялостно поставяне на асфалт.

Пет години гаранция дава фирмата- изпълнител на строително- монтажните дейности, като през това време новата настилка не трябва да се разкопава. Предвидено е полагането на 12 декара асфалт в рамките на целия проект.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Старозагорска фирма извършва преасфалтирането на ул."Г.Делчев"

Днес асфалтирането на улицата ще приключи

Живеещите на ул."Г.Делчев" са доволни от новата настилка
Кметът Иво Димов посети улица "Г.Делчев"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини