Дванайстокласници с отлично представяне в състезанието по ИКТ

В Димитровград бяха връчени и наградите на най-добре представилите се участници в състезанието по ИКТ

Отлични са резултатите на учениците, които мериха сили в състезанието по информационни и комуникационни технологии /ИКТ/ в Димитровград.

Надпреварата се проведе в събота - 15 март, а домакини бяха две местни училища - Химическата и Езикова гимназии. Участниците трябваше да представят свои мултимедийни проекти, като бяха оценявани от доцентите Даниела Дурева и Георги Тупаров.

13 зрелостници се състезаваха, като представянето им е с оценка между 5,60 и 6,00, коментира секретарят на секцията на математиците в Димитровград Антоанета Шаркова.

Първо място във възрастовата група 9-12 клас  е спечелил Танжу Халибрям от ПГ по дървообработване и стоителство "Цар Иван Асен ІІ" в Хасково.

Втора се е класирала Веселина Славчева от СОУ "Любен Каравелов", а трета - Габриела Чернева от ПГ по дървообработване и строителство в Хасково.

Всички зрелостници имат право да продължат образованието си в ПУ "П.-Хилендарски", тъй като натрупаните от състезанието достатъчно точки заместват приемния изпит във ВУЗ-а.

В тази възрастова група поощрителна награда е взел десетокласникът от ПМГ "Иван Вазов" Даниел Господинов, неговите резултати са се доближили до тези на дванайстокласниците, поясни Шаркова.

Във възрастовата група 5-8 клас първото място е за седмокласничките от ОУ "Хр.Смирненски" в Хасково Пламена Атанасова и Деница Василева.

С поощрителни награди от ИКТ-състезанието са си тръгнали двама възпитаници от 7 клас в СОУ "Васил Левски" -Димитровград - Ивайло Радев и Петко Петров. Отличията бяха връчени в зала "Гросето".

Горди от постигенията на своите ученици са и в ОУ"П.Славейков" в Димитровград. Второ място във възрастовата група  5-8 клас са спечелили Теодор Делианов Тончев и Борис Добромиров Иванов от 6 клас с проекта "Да се храним здравословно"

Грето място е завоювала седмокласничката Виктория Димитрова Караджова - ОУ"Пенчо Славейков" - 7 клас с проект "Чиста вода за здравословен свят". Красимира Илиева и Катя Гочева са ръководители на учениците от ОУ"П.Славейков".
 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини