Каравеловци превърнаха таблета в учебно средство

Необикновен урок проведоха днес в СОУ "Л.Каравелов"

В своя полза "впрегнаха" днес технологиите третокласници от СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград. Възпитаниците на Йорданка Първанова от 3 в клас проведоха един необикновен час, в който превърнаха таблета в учебно средство, а не само в средство за забавление. Надсловът му бе "Срещу скуката таблетКа".

Третокласниците изнесоха открит урок по "Човекът и обществото", като се върнаха в миналото на нашия народ, откриваха тайни и загадки, разпознаваха велики личности, търсеха съкровища.

Таблетите имаха съпътстваща функция. Учениците създаваха собствени пъзели, изработваха колажи с образите на българските владетели, създадоха слайдшоу със собствени снимки, разработиха мисловни карти.

Целта на урока бе да докаже, че в класната стая може и да няма скука и, че ученето може да е и извор на забавление. Учениците пък бяха активни участници - знаещи, можещи, мислещи, действащи.

Всички тези дейности помагат в работата ми като учител, разказа Йорданка Първанова, като добави, че така се възпитават наблюдателност и бързина, развива се естетически вкус у учениците, усъвършенства се правописа.

Много от децата разполагат с лични таблети, които носят в училище. С тях „учат“ и през междучасията. Програмите, инсталирани на таблетите, са в помощ в часовете по Изобразително изкуство, Човекът и обществото, Човекът и природата, Български език, добави класният ръководител. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини