Ученици търсят решение на проблема с тежките раници в училище

Втората среща по проекта се проведе в Градската библиотека "П.Пенев"

Тежките раници и липсата на място за хранене и събиране в междучасията са посочили като основни проблеми в своето училище ученици от ПМГ "Ив.Вазов" в рамките на дискусия по проект под надслов "Дар за моето училище". Те са засегнали и още въпроса за нужда от промяна в работата на Ученическия съвет в гимназията.

Втората поредна среща по проекта се проведе в Градска библиотека "П.Пенев". Там бяха обсъдени и конктерните мерки за решаване на залегналите в проекта въпроси. Участниците направиха и отчет на свършеното до момента, като показаха умения за работа в екип.

Възпитаниците на гимназията подготвят и специални предложения до ръковоството на училището, съдържащи конкретни стъпки за решаване на проблемите.

Проектът е част от обучение за млади лидери, организирано от Национален алианс за работа с доброволци. Проектът „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна“ стартира през септември и ще продължи 6 месеца.

На срещана бяха набелязани бяха и начините за постигане на целите по трите проекта.

Първият, който се бори с тежките раници, ще бъде осъществен поетапно. Планира се да бъде започната кампания сред учениците в гимназията, които, при добра воля, ще могат да дарят старите си учебници на следващите випуски. Базар за набиране на средства за проекта ще бъде създаден в най-близко време.

Учениците, работещи по проблема с липсата на място за ядене през междучасията, представиха оригинални идеи за справяне с него. Името на инициативата е „Остров на междучасието”. Целта на младите лидери е да създадат увлекателно и спокойно място, в което всички от гимназията да могат да прекарват междучасията си. Ще бъде започната информационна кампания сред техните връстници и учители и ще бъде търсено съдействие от ръководството на училището.

Последният проект, целящ задвижване на училищния ученически съвет, е в процес на извършване. Остава да бъде създадено информационно табло, кутия за предложения и критики и да се преразгледа устава му, поясниха инициаторите.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини